dinsdag 13 december 2011

Wij steunen Serieuzzz Live, U toch ook?

Nog een krappe vijf dagen te gaan en het gaat van start. Als Serious Request 'filiaal' in Eindhoven wordt er door Serieuzzz Live geld ingezameld voor moeders in oorlogsgebieden. Van 18 - 23 december wordt er continu live muziek gespeeld op de Markt in Eindhoven.


In tenminste vijfendertig landen ter wereld worden miljoenen moeders ongevraagd getroffen door oorlog- of conflictsituaties. Ze lopen het risico hun partner te verliezen door geweld, het risico fysiek beschadigd te raken, het risico seksueel misbruikt te worden, het risico huis en haard te verliezen en het risico het gezin uiteen te zien vallen. Deze vrouwen staan dan alleen in de zorg voor hun gezin.

De nood van moeders is onzichtbaar te midden van geweld en conflict. Moeders strijden op de achtergrond voor de veiligheid, het inkomen, de verzorging, de opvoeding en de gezondheid van het gezin. Zij vormen hiermee de stille kracht van het gezin. Valt de moeder weg of raakt ze beschadigd, dan raakt het hele gezin ontwricht.

Het Rode Kruis biedt moeders, geraakt door oorlog- of conflictsituaties, direct noodhulp. Bijvoorbeeld in de vorm van onderdak, voedsel, schoon drinkwater, gezondheidszorg en psychische hulp. Daarnaast helpt het Rode Kruis deze moeders bij de zoektocht naar hun familie.

Wanneer partners door gewapende troepen zijn weggehaald of zijn omgekomen, worden moeders hoofd van het gezin en daarmee ook kostwinner. Het Rode Kruis leidt deze moeders op zodat zij in een inkomen kunnen voorzien en voor de kinderen kunnen zorgen1.


Wij steunen Serieuzzz Live, u toch ook? Wees gul en help mee aan deze fantastische actie, door hier te doneren.

1 http://seriousrequest.3fm.nl/nieuws/detail/5349310/doel-3fm-serious-request-2011-bekend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten